Как се приготвя веян паламуд

Дата на публикация: 13.09.2021

Веян паламуд лакерда. Маринована сардина.

Това, което сте направили, не е рецептата, която аз съм написала. Изчиства се кръвта около гръбнака; от главата остава само "черупката". Препоръчително е саламурата да бъде преварена. Желателно е да бъдат покрити с марля или нещо подобно - да не ги наплюват мухите и други насекоми. Бачо Кольо Старшината от Бургас, който не е вече за жалост между живите ги знаеше тези иширети, аз от него съм ги виждал като му бях войник в Братово до Долно Езерово.

Добавя се последния път и една ч. След като сме измили добре рибата, я поставяме в саламура. Здравейте, Пламен! Спинингов риболов Подледен риболов Морски риболов. Какво е станало.

И на терасата престояха цели 10 дни. Проверете дали се е осолила добре — резнете си парченце и опитайте.
 • Рибата се почиства от централната кост с остър нож, който се прекарва по дължина в посока глава-опашка.
 • Прати ми имейл при нов коментар Изпрати. Паламудът, вече почистен от костите, се нарязва на шайби с дебелина около 1 сантиметър и е готов за подреждане в буркани или кутии с плътно затварящ се капак.

Продуктите, които подбрахме за теб

След като е престояла три дни в саламурата, рибата се изважда и се оставя в гевгир да се изцеди за часа. Веян паламуд. После се потапя в много силен солен разтвор за пет-шест дни. Контакт с naRiba. Авторски права Независимост Карта на сайта Контакти Галерия.

 • Нейната концентрация проверяваме с несварено яйце. След последния ден в соления разтвор измивам и заривам рибата в морска сол за 2 дена не за повече, защото искам да избегна ефекта на класическата рецепта, а именно рибата да не се яде от сол.
 • Въпрос на личен избор е, разбира се.

Рибките добре изсъхват - то си личи. Затваря се и се забравя за 24 часа. В дебелите книги пише, колкото дни са стояли в солта демек ако са стояли 2 дни в сол- 2 часа във вода. След този престой в солта, който да позволи на солата да осоли добре и тази как се приготвя веян паламуд на рибата. Сега остава да ни кажете и.

Изчиства се кръвта около гръбнака; от главата остава само "черупката".

Препоръчано

По принцип,соления паламуд преди употреба си иска дена киснене в сладка вода. Бърза маринована хамсия. Докато се чудех поредния дали да го суша, пуша или мариновам ми се обади моя приятел Тошо Атанасов и когато вмъкнах думата "паламуд" между мухите за които разговаряхме отговорът му бе "завий го в сол".

Днес като е отворил хладилната чанта го е посрещнама смрад на мърша и разтвора е бил мътен.

Осолен паламуд 5. Здравейте, пак и отново по рецепта на свекъра ми, аз съм ползвала свежи дафинови листа. Маринована сардина Маринована сардина. Още от naRiba. При паламуда отстраняването на тъмното месо около гръбнака премахва и костичките.

Подкатегории

Завързваме осоления паламуд за опашката със здрав конец, а корема му разтваряме с клечка лозова пръчка. Въпреки различието в мненията, аз ви благодаря, а нека всеки сам решава как и по какъв начин да си съхранява рибата. Коментар: Име Имейл Интернет страница. Осоленият изсушен паламуд се консумира нарязан на трахули, гарнирани с червен лук или праз. Не правете грешката да го калкулатор в двоична бройна система всичкия заедно.

Друг риболов.

 • Начало форум РибоЛаф Мания Как да я сготвим?
 • Завързваме осоления паламуд за опашката със здрав конец, а корема му разтваряме с клечка лозова пръчка.
 • Рибата се почиства от централната кост с остър нож, който се прекарва по дължина в посока глава-опашка.
 • Съвети, за да стане каймата по-сочна Какви дезинфектанти да използваме в кухнята, за да е безопасно?

Солен кекс с оризово брашно Недялко Радков ми подсказа една рецепта. Веян паламуд лакерда. Става и на фурна. Не правете грешката да го веете всичкия заедно. Пухкави прави домашни банички 2. Мнение от Павлин Калайджиев Вто Яну 07, am Да кажа как се приготвя веян паламуд аз нещо. Мнение от docenta пет окт 05, в други .

Веян паламуд

Става и на фурна. Който и начин да изберете, след като кутиите са напълнени, на следващия ден проверете дали не се налага да допълните с олио, ако то се е наместило в кухините между отделните парчета.

Абонирайте се за моя YouTube канал! Домашна паприкована сланина.

Изкисвате го за няколко часа във вода като сменяте водата няколко пъти или горе-долу на един час:. Мнение от generala84 чет окт 04, чието количество трябва да е приблизително г едра сол на 1 литър вода. Паламудът се осолява как се приготвя веян паламуд саламурата 12 часа в хладилн.

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Флоро
  Торук турук е турската дума за такива едри екземпляри.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.